ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

110 човека от цял свят ще пеят на български език песните на учителя Петър Дънов

Концерт „Живият извор” ще бъде проведен на 12 юли от 20 часа в Дома на културата „Борис Христов“. В него ще вземат участие международният хор „Виделина” и хор „Музикална лаборатория за човека” с диригенти Филип Фало, Сесил Астрюк и Йордан Камджалов. Събитието е част от програмата на Европейската столица на културата 2019 г. и е проект на общество „Бяло Братство” и асоциация „Видя проект”.

Концертът е посветен на 155 години от рождението на Учителя Петър Дънов. По този повод в България пристигат 110 души от цял свят, за да пеят на български език песните на Учителя, да посетят местата, свързани с историята на Бялото братство, да се докоснат до извора, носещ сила и живот за всяка търсеща душа.

Турнето , наречено Живият извор, започва от Варна. Там  Учителят Петър Дънов изнася първата си лекция, пише първата си книга, среща се с първите си трима ученици, прави първия събор на Бялото братство.

През 1937 г. Учителят изпраща във Франция един от своите ученици Михаил Иванов и там той създава Всемирното бяло братство. След 1944 г. условията за духовна работа в България стават трудни, в това време от Франция импулсът на Бялото братство се разпространява в целия свят. Отзвукът отвъд граница на учението на Учителя Петър Дънов първоначално  насочен към Франция, по-късно се разпространява в Русия, Прибалтика, Канада, САЩ, Англия, Германия, Испания, Швейцария, Конго, Индия, Австралия, Бразилия и други. По всички точки на света, където четат и практикуват учението на Учителя Петър Дънов, се играе танцът Паневритмия, а песните и молитвите се произнасят на български език.

Хор ”Виделина”  е съставен от певци от различни държави/ Франция, Швейцария, Канада, Германия, Австрия, Италия, Испания, Белгия и др. Песните се изпълняват на български език. Хорът е изнасял концерти в България през 1995 и 2003 г., както и във Франция и Швейцария.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина